loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

De drive van collega Bert Drijver: deze vijf redenen maken dat Bert met plezier bij KienIA werkt (2022)

Na negentien jaar in dienst van Schiphol, maakte Bert Drijver een jaar geleden de overstap naar KienIA. Hij vertelt: “De coronacrisis zorgde er niet alleen voor dat veel vluchten van de Amsterdamse luchthaven werden geschrapt. Ook veel uitbereidingsprojecten stopten. Hierdoor moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Via Martijn Theune kwam ik bij KienIA terecht. Het bevalt me hier goed!”

Bert vervolgt: “Mijn expertise ligt bij industriële automatisering in het algemeen, realtime software en cybersecurity. Op dit moment werk ik aan verschillende projecten, waaronder een opdracht voor de gemeente Amsterdam op het gebied van ‘mobility as a service’. Een onderdeel hiervan is procesbewaking. Wat moet je bijvoorbeeld allemaal doen om een deelfiets te reserveren? Wat komt hierbij kijken en welke stakeholders zijn er? Samen met de gemeente ontrafel ik deze processen. Een mooie uitdaging! Extra leuk vind ik dat dit project bijdraagt aan een groenere wereld. We gaan ervoor om mensen uit de auto en in de trein, op de deelfiets, -scooter en -step te krijgen. Hier draag ik graag aan bij.”

 

Deze vijf redenen maken dat Bert elke dag met plezier naar zijn werk gaat.

1. Een fijne club collega’s
“Toen ik weg moest bij Schiphol heb ik er even over gedacht om als zzp’er aan de slag te gaan. Maar: ik werk juist graag samen met anderen. Bij KienIA hebben we een hele fijne club collega’s. De sfeer op de werkvloer is goed, je kunt makkelijk zaken met elkaar overleggen en we staan altijd voor elkaar klaar. Het is een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende achtergronden. Samen beschikken we over veel kennis. Stel je een vraag, dan is er altijd wel iemand die je kan helpen.”

2. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
“Bij KienIA krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Zo word je altijd gevraagd of je het leuk zou vinden om mee te werken aan een bepaald project. Dit krijg je dus niet simpelweg toegewezen. Je krijgt bovendien de ruimte om zelf dingen uit te zoeken en uit te voeren. Er is geen afrekencultuur. Als iets fout gaat, ga je dit simpelweg herstellen.”

3. Iedereen is gelijk
“KienIA is het tegenovergestelde van een hiërarchisch bedrijf. Heel veel dingen gaan in overleg. De manier van leidinggeven, met aandacht voor het welzijn van mensen, vind ik heel prettig. Binnen de organisatie zijn verschillende focusgroepen, die zich richten op bijvoorbeeld informatisering, kwaliteitsbewaking of marketing. Hierdoor denkt en helpt iedereen mee en maken we de organisatie echt samen.”

4. Werken aan gave projecten
“Klanten komen op de eerste plaats bij KienIA: het is ons doel om hen blij te maken en daar zetten we ons met z’n allen voor in. We werken voor verschillende mooie bedrijven aan gave opdrachten. Naast mijn project voor de gemeente Amsterdam werk ik sinds begin maart ook weer twee dagen per week voor Schiphol. Dat vind ik hartstikke leuk. En: nu neem ik heel KienIA mee.”

5. Bijdragen aan een mooiere wereld
“Voor mij persoonlijk is het een extra drijfveer om bij te dragen aan een mooiere, duurzamere wereld. Waarom bijvoorbeeld in plaats van vliegen niet met de trein ergens naartoe als die mogelijkheid er is? Mijn vrouw en ik vinden dit een prima alternatief en maken deze keuze regelmatig. Ook in mijn werk vind ik het leuk om mee te denken over duurzame oplossingen en deze te helpen realiseren. Zoals in Amsterdam, waar we er samen naar streven om de stad leefbaar te houden. Ook bij Schiphol is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt.”

Annemiek Veenendaal