loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Even voorstellen (2020)

Vier nieuwe collega’s (2020)

De afgelopen periode hebben we vier kanjers verwelkomt; Christiaan, Leroy, Arjan en Stef. Samen  brengen ze precies wat KienIA te bieden heeft; praktische ervaring van industriële automatisering, analytische denkkracht en organisatietalent.

 

Stef Wubben

Na op de middelbare school alle technische vakken gevolgd te hebben, was het moeilijk een studie te kiezen, de keuze was immers reuze! Op licht aandringen van mijn natuurkunde leraar ging ik uiteindelijk technische natuurkunde studeren in Delft. Dat bleek een goede keus,  want 6 jaar later liep ik met mijn diploma de universiteit uit. Na een vakantie die door corona wat verkort werd, kwam ik terug in een net wat ander Nederland: een uitdagende en passende baan vinden was niet meer zo vanzelfsprekend als het een aantal maanden daarvoor was geweest. Gelukkig kwam ik al snel in contact met KienIA.

Tijdens mijn laatste studiejaar was ik al enige tijd in aanraking geweest met industriële automatisering door bij een grote raffinaderij in de Rotterdamse haven stage te lopen. Aangezien ik IA erg gaaf vond, heb ik dan ook niet lang gewacht om contact op te nemen toen ik de vacature van KienIA tegenkwam. En toen ging het snel: twee weken na mijn eerste telefoongesprek begon ik al aan mijn eerste dag bij KienIA!

Ondanks de beperkingen die er waren door een niet nader te noemen virus, kreeg ik toch een zeer warm welkom van mijn nieuwe collega’s. Door gesprekken met collega’s, de (digitale) borrels en het lezen van het oranje en blauwe boekje heb ik KienIA in sneltreinvaart leren kennen.

Ik krijg energie van het oplossen van complexe problemen en het inzetten van mijn analytische vaardigheden. Bij KienIA krijg ik ruim de kans om exact dat te doen, waardoor ik met veel plezier ben begonnen met werken bij KienIA!

 

Arjan Weijenborg

Wat doe je als je creatief bent, techniek leuk vindt en je graag wilt helpen bij de grote uitdagingen waar we als samenleving voor staan? Een baan vinden waarin je het verschil kunt maken!

En dat is wat ik nu doe bij KienIA. Sinds juni help ik klanten om hun automatisering van hun belangrijkste bedrijfsprocessen volwassener te krijgen. Zodat zij in staat zijn om hun dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Vooral de interactie tussen de fysieke infrastructuur, het centrale bedrijfsproces en de organisatie van de klant vindt ik daarbij erg boeiend. En juist de focus op deze interactie is wat KienIA onderscheidt van veel andere ingenieursbureaus. Daarom hoefde ik ook niet lang na te denken toen ik met KienIA-collega’s Arjan en Edwin gesproken had. Met als gevolg dat KienIA nu ook voor mij een Thuishaven is.

En daarmee heb ik na 4,5 leuke en leerzame jaren als technisch ontwerper en projectleider in de waterbouw het roer wel enigszins omgegooid. Ik neem wat afstand van de harde techniek en focus mij meer op de menselijke factor in de techniek. Ook daarin wil ik verder groeien. Want uiteindelijk zijn het voor mij de mensen die het verschil maken in mijn werk. Ze gebruiken je projectresultaat, helpen je als mens groeien en zorgen voor plezier in mijn werk. Jezelf ontwikkelen en plezier maken in je werk is waar we bij KienIA ook elke dag aan werken. En dat is direct de tweede belangrijke reden waarom ik nu bij KienIA werk.

Natuurlijk neem ik uit mijn voorgaande jaren veel kennis en ervaringen uit infraprojecten mee die in de technische automatisering weer van pas komen. In veel van mijn grote projecten waarin ik heb gewerkt, hebben de wegen van civiel en automatisering elkaar al eens gekruist. Het is de taak van mij en mijn collega’s om deze disciplines nog beter met elkaar te verbinden!

In mijn nieuwe functie als projectmanager/adviseur bij KienIA combineer ik mijn luister- en communicatievaardigheden met een grondige en gestructureerde werkwijze. Om onze klanten en mijn collega’s te kunnen helpen zoals ik zelf graag geholpen wil worden!

 

 

 

Leroy Dekker

Mijn naam is Leroy Dekker en vanaf 1 september versterk ik het team van KienIA Industriële Automatisering. Graag vertel ik u wat meer over mijzelf.

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in techniek. Daarnaast ben ik ook altijd al nieuwsgierig naar hoe machines en installaties werken. Al vroeg lopen techniek en veiligheid als een rode draad door mijn werkzame leven.

Mijn opleidingsachtergrond is Energie- en Automatiseringstechniek en Technische Bedrijfskunde. In de praktijk merk ik dat deze opleidingen, samen met mijn enthousiasme en de praktijkervaring die ik heb opgedaan, mij in staat stellen technische processen te doorgronden en te verbeteren.

In het verleden ben ik actief geweest op het gebied van elektrotechnische installaties. In het bijzonder het beheer en onderhoud van installaties. Daarnaast heb ik mij ook ingezet voor arbeidsveiligheid en veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties.

De afgelopen zeven jaar heb ik mij als Safety Consultant en Trainer gespecialiseerd op het gebied van industriële veiligheid. Ik heb onder andere ervaring opgedaan in de metaalindustrie, farmaceutische industrie en beweegbare kunstwerken. Kunstwerken zoals bruggen, sluizen, gemalen en waterzuiveringsinstallaties. Binnen dit werkgebied heb ik als testleider Functionele Veiligheidstesten geleid op bruggen, sluizen en een gemaal.

Verder gaf ik als Safety Consultant machinefabrikanten, eindgebruikers en overheid advies over machineveiligheid. Bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving en conformiteitsbeoordeling. Maar ook pragmatisch advies op het gebied van risicobeoordeling, het treffen van risico-reducerende maatregelen, valideren van machines en CE-markeren van machines en installaties.

Binnen KienIA begeleid ik als adviseur Industriële veiligheid en -automatisering  opdrachtgevers bij de aanschaf en veilige ingebruikname van machines en installaties. Ik geef advies over industriële veiligheid, machineveiligheid en functionele veiligheid. Daarnaast ondersteun ik organisaties bij beleidsontwikkeling op deze gebieden.

Ik help klanten met het opstellen van veiligheidsbeleid, het voeren van projectmanagement en inhoudelijk advies op het gebied van machineveiligheid en arbeidsveiligheid. De kennis van machineveiligheid, organisaties, installaties en processen zet ik in om organisaties te helpen om beter en veiliger te produceren.

Nederland elke dag een beetje veiliger, dat is wat mij drijft.

 

Christiaan van Egmond

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in techniek en wilde ik weten hoe dingen werken. Als kind haalde ik bijvoorbeeld afstandsbedieningen en oude videorecorders uit elkaar. 

Na mijn studie chemische technologie ben ik als procesengineer aan de slag gegaan en ben ik mij bezig gaan houden met het optimaliseren van processen en het ontwerpen en inbedrijfstellen van installaties. Daar is, mede dankzij KienIA, ook mijn interesse in industriële automatisering ontstaan.

Omdat ik meer van het bedrijfsleven wilde zien en meer van automatisering in de praktijk wilde leren heb ik een overstap gemaakt naar een ander bedrijf als process control engineer in een productieomgeving.

Sinds de eerste ontmoeting heb ik KienIA altijd al een mooi bedrijf gevonden. Door wat veranderingen in mijn privéleven, deed de kans zich voor om bij KienIA aan de slag te gaan. Na wat telefoontjes met Niek, ben ik 7 jaar na ons eerste contact ook deel geworden van dit bedrijf.

De eerste dagen heb ik met veel mensen kennis gemaakt. Dit voelde echt als thuiskomen. Ik heb enorm veel zin om samen met mijn leuke collega’s mooie projecten tot een succes te gaan brengen!