”Een score van 4,4 op 5,0”

We vinden onszelf het beste en leukste ingenieursbureau. De meerderheid van onze klanten vindt dat gelukkig ook. Ze gaven in 2022 aan dat we niet op, maar boven verwachting hebben gepresteerd. Zelfs klanten die ons al langer kennen. Ook wijzelf vonden onszelf leuk: onze medewerkerstevredenheid scoorde in 2022 een hoge 4,4 op 5,0.

Medewerkerstevredenheid KienIA 2022

Maar hoe leggen we dat uit naar potentiële medewerkers? En dit tussen al het andere wervingsgeweld van (grote) bedrijven in de strijd om schaars personeel. Bedrijven die uitmuntende schrijvers inhuren om ronkende wervingsteksten te schrijven.

Eigen ontwikkeling volgens Kienianen

De benadering van KienIA was altijd persoonlijk: we benaderen mensen een-op-een binnen ons eigen netwerk. Dat werkt prima, maar is niet meer voldoende. We moeten ook buiten ons netwerk uitleggen dat we het beste en leukste ingenieursbureau binnen de IA zijn.

Daarom hebben we de afgelopen maanden deelgenomen aan verschillende activiteiten. Zo zijn we naar de opendag van Avans hogeschool in Breda geweest en naar de opendag van de TU Eindhoven. Dit jaar zijn we ook voor het eerst naar de Nationale Carrièrebeurs geweest. Dat was een beetje een gok, zitten daar wel de mensen die ons zoeken? Maar we hebben veel mensen ontmoet en inmiddels al 7 kennismakingsgesprekken gepland staan. Dat brengt ons doel om 10-15% te groeien dit jaar weer dichterbij.

Eelco, Niels, Niels en Desiree op de Nationale Carrière beurs.

Kent jouw organisatie ook een medewerkerstevredenheid van 4,4 op 5,0? Neem anders eens contact met ons op! Dat kan via werkenbij@kienia.nl of door je contactpersoon bij KienIA te bellen.