loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›
Wij zijn Kien in IA!

Wij zijn Kien in IA!

Over KienIA

Visie

 

Zonder industriële automatisering (IA) staat Nederland stil. Het produceren van stroom, drinkwater en andere – vaak essentiële – producten wordt onmogelijk. Bruggen, sluizen, tunnels en windmolens vallen uit. Het is dan ook opvallend dat de meeste (productie)bedrijven nog geen beleid hebben voor de automatisering van hun primaire (productie)processen. Mede daardoor mislukken nog steeds te veel automatiseringsprojecten en is het IA-beheer ontoereikend. Daarbij beperken systeemintegratoren en leveranciers zich nog te vaak tot de techniek; begrijpelijk, IA is een vakgebied van techneuten. Veel metselaars, weinig architecten.

 

Zo is er een gat ontstaan tussen wat de klant vraagt en dat wat geleverd wordt. Gelukkig zien we dat langzaam veranderen; steeds meer bedrijven zien het belang van IA. Zij stellen beleidskaders op en zorgen er zo voor dat hun IA bijdraagt aan het verlagen van kosten en het verhogen van de kwaliteit, kwantiteit en veiligheid van hun producten en processen. Het vak komt in beweging. Het belang van een goede architect wordt steeds vaker onderkend; mensen die verbindingen leggen, letterlijk en figuurlijk.

 

 

Missie

 

Wij willen productiebedrijven en infrastructuur voorzien van uitmuntende automatisering, uitgaande van hun doelstellingen, hun mensen en hun installaties. Onze rol daarin is die van adviseur, architect en/of projectmanager. Ons motto: klanten helpen zoals je zelf geholpen wil worden. Ons streven is dat klanten KienIA ervaren als het beste ingenieursbureau in de IA en autoriteit in het vakgebied. Als de drijvende kracht achter beweging.

 

KienIA is de thuishaven voor de beste industriële automatiseerders van Nederland. Mensen die geloven dat persoonlijke vrijheid, vakmanschap en enthousiasme leiden tot overtuigende en innovatieve oplossingen voor onze klanten. Collega’s die elkaar helpen en uitdagen. Elke KienIAan besteedt minimaal 10% van zijn of haar tijd aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het vakgebied en de groei van ons bedrijf.

 ONZE PUBLICATIES ›

 

 

Historie

 

Bob Valentijn en Niek de Koning richtten in 2008 KienIA op ‘om er voor ons en anderen een prettig bedrijf van te maken’. KienIA begon vanuit een zolderkamertje aan de Rivierdijk in Hardinxveld. Het duurde drie maanden voordat we onze eerste opdracht kregen (van PWN)! Al snel volgden andere drinkwaterbedrijven en opdrachten uit andere markten, zoals infrastructuur en energie.

 

KienIA is in 2008 opgericht om er voor onszelf en anderen een prettig bedrijf van te maken.
Bob Valentijn en Niek de Koning, Oprichters KienIA

 

Na twee jaar waren we met zes man en werd het zolderkamertje te klein. In het centrum van Hardinxveld huurden wij een kantoor aan de Damstraat. In die tijd werden WML waterbedrijf Limburg en gemeente Rotterdam serieuze klanten, waar we vanaf beleidsvorming en masterplannen tot en met standaardisatie en uitrolprojecten een doorslaggevende bijdrage mochten leverden.

 

In 2012 was KienIA twaalf man groot. We kochten ons eigen pand. Door met man en macht te schilderen en te klussen hebben we er het echte KienIA-gevoel aan kunnen geven. Ook ons klantenbestand groeide. Wij ervaren steeds meer erkenning in de branches waar wij actief zijn en vanaf 2013 begonnen klanten ons uit zichzelf te benaderen. Na vijf jaar bellen, bellen en nog eens bellen was en is dat een geweldige ervaring!

 

We begonnen te leren hoe we onze 10%-regeling zo effectief mogelijk moesten inrichten. Onze inspanningen om het vakgebied en onze dienstverlening te professionaliseren begonnen vruchten af te werpen. Inmiddels beschikken we over een indrukwekkende verzameling praatplaten, best practices en publicaties. En natuurlijk ook een aardige verzameling aan foto’s van feesten, uitjes en KienIA-dagen.

 

Begin 2022 zijn we 45 vrouwen en mannen groot. Stuk voor stuk vakmensen.

 

 

ONZE MENSEN ›

ONZE REFERENTIES ›

 

 

Cultuur

 

Bij KienIA is de klant koning. Wij zijn dienstverleners in hart en nieren en streven naar het overtreffen van de verwachtingen van onze klant. We werken aan onze naam als de autoriteit in het vakgebied. Dé partij die klanten helpt met hun IA, van beleid en projectbegeleiding tot en met ontwerpen en specificeren, en het inrichten van beheer.

 

We zijn de thuishaven van en voor de beste industriële automatiseerders. Een groep mensen die samen hard werken, plezier maken en van elkaar leren. Met een werkplek waar je thuis kan zijn met je vakbroeders en met excellente interne ondersteuning. Een bedrijf waar de focus ligt op individuele talenten, ervaring en ambitie van medewerkers.

 

We dagen elkaar uit om beter te worden. Structureel besteedt iedereen 10% van zijn of haar tijd aan het verbeteren en professionaliseren van het vakgebied en onze diensten. Daarnaast kan je bij ons het vak leren door continue opleiding, coaching en mentoring. Iedereen heeft een grote vrijheid en verantwoordelijkheid ten aanzien van zijn eigen klanten, zijn eigen planning, zijn eigen ontwikkeling en zijn eigen lolfactor. Iedereen draagt bij aan het oplossen van de werkelijke problemen van onze klanten.

 

Bij KienIA hechten we niet erg aan de korte termijn. We zoeken lange termijn relaties met klanten, leveranciers én medewerkers.

 

Privacy

De privacyregeling van KienIA

ONZE PRIVACYREGELING ›