loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Onze collega Wiske helpt je graag vanuit IJsland (2023)

Dat we bij KienIA regelmatig op afstand werken wist je waarschijnlijk al. Collega Wiske neemt dit echter wel heel letterlijk. Zij werkt de komende 3 jaar vanuit IJsland voor KienIA. Graag vertelt ze je hoe dit zit.

Wiske: “Toen mijn vriendin Emily na haar studie Aardwetenschappen werd aangenomen voor een PhD in IJsland, wilde ik graag met haar mee. Zo konden we bij elkaar blijven wonen en bovendien leek het me leuk om een tijdje in het buitenland te wonen. Toen ik KienIA benaderde met de vraag of het mogelijk was om vanuit IJsland voor het bedrijf te werken, stond men hiervoor open. Collega Thomas werkte eerder al eens twee jaar lang vanuit Hong Kong en dat ging goed. Daarbij is het makkelijker om vanuit IJsland te werken, omdat dit een EU-land is met maar een klein tijdsverschil.”

 

Leuke reacties

Inmiddels woont Wiske in IJsland en werkt ze nog steeds bij KienIA. “Het werken vanuit IJsland gaat goed”, vertelt ze. “Ook klanten reageren positief. Ze vinden het leuk en zijn geïnteresseerd. Het feit dat het door de coronaperiode meer ‘gewoon’ is geworden dat mensen op afstand werken draagt hier zeker aan bij. Bovendien werk ik veel in teams waarbij er ook altijd een collega fysiek bij de klant zit. Klanten hebben dus ook altijd een aanspreekpunt op locatie.”

 

Verbonden met KienIA

Ook vanuit IJsland houdt Wiske zoveel mogelijk de binding met haar KienIA-collega’s. “Zo sluit ik altijd digitaal aan bij de KienIA updates en bel ik regelmatig met collega’s in plaats van ze te mailen. Daarbij kom ik elke twee maanden één of meerdere weken naar Nederland. Die weken werk ik op een van onze kantoren of bij klanten. Het is altijd leuk om iedereen dan weer live te zien.”

Annemiek Veenendaal