loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Vincent stelt zich voor (2019)

Vincent de Gelder

Al tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen had ik veel interesse in (technische) projecten. Ik was destijds en ben nog steeds altijd te porren voor een nieuw project, wat varieerde van het bouwen van een raceauto (wat uitmondde in een bestuursjaar) tot het bouwen van een enorme freesmachine gespecialiseerd in het produceren van surfboards. Het leukste vond ik altijd om eerst analytisch en creatief na te denken over het probleem en de mogelijke oplossing, alvorens we begonnen aan de realisatie. Zo kwamen we tot innovatieve en effectieve oplossingen.

 

Hoewel met een ander budget, ging het er bij mijn eerste voltijdbaan niet anders aan toe. De laatste drie jaar bij mijn vorige werkgever heb ik mij als systeem engineer en projectmanager ingezet om een nieuwe fabriek op te zetten voor grootschalige productie van insecten. Naast het innovatieve aspect, leverde ook mijn bijdrage aan een oplossing van de voedselproblematiek in de wereld voor mij enorm veel inspiratie en motivatie. Ik heb dit project van A tot Z meegedraaid en zo veel geleerd. Ik ben begonnen met het opzetten van de massabalans (ik word oprecht blij van Excel) en de Basis of Design. Vervolgens heb ik voor de verschillende onderdelen specificaties opgesteld, leveranciers gezocht en geselecteerd. Daarna heb ik de engineering, installatie en de inbedrijfsstelling (o.a. de hele HVAC) aangestuurd; of zoals ik het liever zeg: begeleid. Uiteindelijk heb ik het project afgerond door mijn systemen succesvol over te dragen aan het operationele team.

 

Na de afronding van dit project, leek het mij een goed idee om iets nieuws te gaan doen. Vooral het conceptuelere werk (bovenin het V-model) vind ik erg leuk en KienIA collega Stefan vertelde mij enthousiast dat KienIA zich daar op richt. Stefan gaf mij de twee KienIA boekjes (oranje en blauw), regelde een gesprek en zo werd mijn enthousiasme over KienIA verder aangewakkerd. Industriële automatisering is nieuw voor mij, dus ik verwacht veel te gaan leren en daar heb ik zin in. Daarnaast sprak de enthousiaste sfeer van KienIA mij enorm aan. Ik hoefde dus ook niet lang na te denken toen KienIA mij een aanbod deed en zodoende typ ik nu dit verhaal. Ik heb enorm veel zin om ook hier met nieuwe projecten innovatieve en effectieve oplossingen te realiseren.

TERUG NAAR OVERZICHT ›