loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Informatiebeveiliging Industriële Automatisering

De klant

Diverse opdrachtgevers die, wegens geheimhouding, anoniem blijven. Bij deze opdrachtgevers maakt de Industriële Automatisering de juiste werking van de Vitale Infrastructuur (drinkwatervoorziening, afvalwatertransport en –zuivering, verkeersdoorstroming) mogelijk.

Project

De Nederlandse overheid heeft een adequate bescherming van de Vitale Infrastructuur  door (semi)overheden verplicht gesteld. Deze bescherming betreft naast fysieke beveiliging (hekken, sloten) ook beveiliging tegen cybercrime. Voorbeelden hiervan zijn informatiemisbruik door hackers, computervirussen of andere criminaliteit.

Bij diverse opdrachtgevers is beleid opgesteld om deze informatiebeveiliging voor met name de Industriële Automatisering, als belangrijk onderdeel van de Vitale Infrastructuur, vorm te geven. Daarna hebben er ontwerp- en realisatietrajecten plaatsgevonden van zowel organisatorische als technische maatregelen. Afsluitend is het beheer van deze maatregelen ingeregeld.

Bijdrage KienIA

Medewerkers van KienIA hebben projectgroepen geadviseerd, begeleid en gemanaged die tot doel hadden om de Industriële Automatisering van een goede informatiebeveiliging te voorzien en te houden.

Resultaten KienIA

  • Beleidsdocument InformatieBeveiliging ProcesAutomatisering
  • Risicoanalyse Organisatorische- en Technische Maatregelen op basis van ISO27002.
  • Functioneel Ontwerp InformatieBeveiliging ProcesAutomatisering
  • Beheerprocedures voor beheer van Maatregelen InformatieBeveiliging ProcesAutomatisering

De complimenten voor Kienia. Zojuist heeft de bespreking plaatsgevonden omtrent de informatiebeveiliging PA. Ik heb gemerkt dat dit bij de verantwoordelijke IB man van [Klant X] zeer goed is ontvangen. Well done!

 

TERUG NAAR OVERZICHT ›