loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Verbetering automatisering tunnel technische installaties Betuweroute, Keyrail

De klant

Keyrail is de exploitant van de Betuweroute en biedt railgoederenvervoerders een non-stop verbinding met het Europese achterland. In samenwerking met vervoerders, verladers en terminals voert Keyrail de regie over het vervoersproces voor een optimaal verloop van het treinverkeer. Keyrail zet zich in voor een verdere toename van het goederenvervoer per spoor.

 

Project (2014)

Sinds 2007 is de Betuweroute die uitsluitend bedoeld is voor goederenvervoer per trein tussen de Rotterdamse haven en het Duitse achterland in gebruik. Deze moderne spoorlijn gaat op vijf locaties ondergronds door een tunnel waarbij de langste tunnel ‘De Sophia’ bij Hendrik Ido Ambacht maar liefst 4240 m lang is. Om de veiligheid in deze tunnels maar ook voor de omgeving te waarborgen, zijn deze uitgerust met diverse veiligheidssystemen zoals branddetectie, sprinklers en schuiminstallaties. Al deze systemen behoren tot de zogenaamde Tunnel Technisch Installatie (TTI). Elke tunnel is voorzien van besturing die de koppeling vormt tussen de verschillende veiligheidssystemen en de bediening en visualisatie zowel lokaal als centraal. De combinatie besturing, bediening en visualisatie wordt Tunnel Automatisering genoemd.

Keyrail in Zwijndrecht is beheerder van de Betuweroute en daarmee ook verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de tunnel voor het treinverkeer. Samen met haar onderhoudspartners heeft Keyrail een globaal plan opgesteld om de beschikbaarheid van de Tunnel Automatisering te verbeteren. Het plan moet rekening houden met toekomstige ontwikkelingen en aansluiten op de toekomstvisie van Tunnel Automatisering binnen ProRail.

 

Bijdrage KienIA

Kienia heeft over dit plan een advies uitgebracht waarbij, in een breed perspectief, is gekeken naar de huidige techniek, de organisatie en de gewenste situatie. Resultaat is een adviesrapport waarin concrete maatregelen, inclusief begroting, staan benoemd, die leiden tot verbetering van de beschikbaarheid.

 

Resultaten KienIA

  • Adviesrapport met maatregelen

 

”Met KienIA hebben wij een nieuwe partner die ons kan helpen met onze automatiseringsvraagstukken!”
Ruud Kroonen, Contractmanager KeyRail

 

TERUG NAAR OVERZICHT ›