Waarom Stefan bij KienIA werkt (2019)
Van laag in de V naar hoog in de V werken was een belangrijke reden waarom Stefan de overstap naar KienIA maakte. Dat klinkt nogal abstract en dat is het eigenlijk ook wel. Stefan legt uit wat hij hiermee bedoelt.
Waarom KienIA?
“3 jaar heb ik gewerkt als control (software) engineer binnen de Industriële Automatisering. Werken met software en technologie is mijn passie, maar er was een terugkerend probleem. De klant vroeg vaak het ene, maar wilde eigenlijk iets anders. Hoe goed ik de software ook had geschreven, de klant leek er niet optimaal mee geholpen. Daarom was het voor mij tijd voor een volgende stap en besloot ik op zoek te gaan naar werk waarbij je meer impact maakt in het oplossen van klantvraagstukken.
Bij KienIA vond ik de ideale mix van technische, strategische en beleidsmatige vraagstukken. Samen met mijn klanten bedenken we de benodigde functionaliteit die vervolgens succesvol kan worden geïmplementeerd. Nu kan ik ervoor zorgen dat de klant daadwerkelijk krijgt wat hij nodig heeft.”
Waar werk je nu aan?
“Op dit moment werk ik mee aan de nieuwe warmterotonde in Zuid-Holland. Hiermee willen we Industriële restwarmte bij Rotterdam benutten door deze te her distribueren over steden en glastuinbouw in Zuid-Holland. Als architect houd ik me bezig met het ontwerpen van de bediening, besturing en bewaking van alle systemen. Het is een technisch uitdagend project dat bijdraagt aan het behalen van klimaatdoelstellingen. Het is ook een commercieel project waarbij er een vrije markt ontstaat voor het leveren en afnemen van warmte-energie.
Een tweede project waaraan ik werk is de renovatie van de Van Brienenoord brug. Hierbij is de grootste uitdaging het minimaliseren van verkeershinder. De maatschappelijke en economische belangen zijn groot, want als de A16 lang dicht moet ontstaan er serieuze problemen.
In de contractvoorbereidingsfase denk ik als IA architect technische contractstukken in detail uit. Naast het opstellen van technische eisen denk ik ook na over de projectfasering en budgettering. Ik moet rekening houden met de belangen van diverse stakeholders en spreek daarom met veel verschillende mensen. Ook in dit project heb ik dus de mogelijkheid om een belangrijk positief verschil te maken voor de klant.”
Meer informatie over de projecten bij KienIA lees je hier.
Los van de inhoud, waarom is KienIA voor jou een leuke werkgever?
“De doorslaggevende reden om te kiezen voor KienIA was de leuke cultuur en mensen. Dit ervaar ik nu elke dag. Bij KienIA krijg ik vertrouwen en vrijheid om mijn werk zelf in te delen en goed te doen. En dat is zo fijn dat ik dit nu ook niet anders meer zou willen. Daarnaast krijg je de kans en vrijheid om mee te bouwen aan KienIA zelf, dus de interne organisatie, business development, enzovoort. Dit is leuk en tegelijkertijd leer je hier enorm veel van.
Benieuwd naar de vacatures bij KienIA? Klik hier.
Wat doe je graag als je niet aan het werk bent bij KienIA?
“Ik heb nog steeds een passie om met computers te werken. En de kennis van deze hobby komt in dit werk nog vaak van pas! Eén van de leukste projecten waaraan ik heb gewerkt was zonder twijfel het bouwen van een elektrische raceauto tijdens mijn studie op de TU Delft. Binnen het team was ik verantwoordelijk voor de elektronica van de besturing van de auto. Dit was geen op afstand bestuurbaar exemplaar, meer eentje waar je echt in kon rijden. En een tijdje was dit zelfs het snelst elektrisch accelererend voertuig ter wereld. Best wel gaaf!
Daarnaast ben ik ook best een fanatieke sporter. Het leukste vind ik om te klimmen. Dit kan zijn bij een indoor klimmuur maar ook aan een echte rotswand.”