loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Traineeship bij KienIA (2014)

Het ontwikkelen van een demomodel legobrug

Voor starters hebben we een trainingsprogramma ontwikkeld. Onze nieuwe aanwinsten Nico en Rico hebben in de eerste twee maanden van dit programma een volledige besturing van een demobrug in LEGO gerealiseerd. Het doel van deze interne opdrachten is nieuwe medewerkers “hands on” ervaring laten opdoen met de belangrijkste facetten van het vak Industriële Automatisering.

In zeer korte tijd hebben Nico en Rico een volledige besturing ontworpen en gerealiseerd. Ze zijn naar een kastenbouwer geweest en hebben daar zelf de E&I kast in elkaar gezet. Als laatste hebben ze een demobrug van LEGO gerealiseerd. Om de opdracht helemaal “echt” te maken hebben twee KienIA collega’s als opdrachtgever en adviseur opgetreden en hebben ze onze best practices voor de projectaanpak gevolgd.

Nico en Rico over hun opdracht

De uitvopstelling legobrugoering die we voor dit project gekozen hebben, volgt het V-model. Dit omdat KienIA haar projecten vaak langs deze as benadert. Om die reden hebben we het project opgedeeld in acht fases: plan van aanpak, programma van eisen, functioneel ontwerp, technisch ontwerp, software ontwerp, test document, functionerend demomodel en tot slot de projectevaluatie. Het leuke aan deze opdracht is dat het gehele automatiseringstraject is doorlopen en hiermee kennis is opgedaan op het gebied van; documentatie schrijven, ontwikkelen en bouwen van een E&I kast, het programmeren van een PLC en HMI, het testen en discussievoeren met de opdrachtgever tot aan het knutselen met Lego.waterpas

 

 

Het resultaat van dit project is gedefinieerd als een robuust, werkend, representatief en goed gedocumenteerd demomodel. Van de werkzaamheden en het eindresultaat hebben Nico en Rico een filmpje gemaakt.

 

 

Kienia Industriële automatisering B.V.

Molenstraat 1
3371 AH Hardinxveld-Giessendam
+31 184 633 401
info@kienia.nl