loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Vijf nieuwe KienIAnen!

November 2018

Maar liefst vijf collega zijn het afgelopen half jaar gestart bij KienIA. Twee zeer ervaren collega’s en drie trainees. De ervaren collega’s Michiel en Robert brengen veel extra know how binnen op het gebied van IT en informatisering.  Met een steeds maar toenemende integratie van IA en IT is dit een zeer welkome aanvulling. Aan de andere kant geeft de start van een “klasje” trainees weer een energie-boost aan ons bedrijf. Ervaren collega’s mogen hun kennis en kunde weer etaleren en geven les. Ook starten de trainees met een praktische opdracht, zodat er weer eens een echt IA systeem wordt gerealiseerd op ons kantoor. En we blijven techneuten, dus iedereen wordt daar wel enthousiast van!

vlnr: Rick van Wijngaarden, Eelco Banis, Michiel Jung, Robert Hogendoorn en Sam de Haas

Michiel  Jung

Toen mijn oud-collega verkennerleider Ronald mij belde rond mijn verjaardag, spraken we kort over werk. Het was toen dat ik voor het eerst van KienIA hoorde. Op dat moment was ik, na bijna 7 jaar als projectcoördinator en Scrum Master in de IT, toe aan de volgende stap. Toevallig was men bij KienIA op zoek naar iemand die een projectmanager-rol kon vervullen, wist Ronald mij te vertellen. Na een korte beschrijving was ik meteen geïnteresseerd.

In de kennismakingsgesprekken die volgden heb ik KienIA leren kennen als een ambitieus en gezellig bedrijf met een zeer persoonlijke benadering. De IA wereld is nieuw voor mij, maar sluit door mijn IT achtergrond en technische hobby’s wel aan op mijn interesse. Bovendien krijg ik de kans om bij te dragen aan projecten met een grote impact en maatschappelijke relevantie. Toen ik het aanbod ontving om voor KienIA aan de slag te gaan hoefde ik daarom niet lang na te denken.

Bij mijn vorige werkgever deed ik o.a. ervaring op bij ProRail, DSM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hier leerde ik over het toepassen van verschillende projectmanagementmethodieken, maar ook zaken als organisatiepolitiek en teamdynamiek. Ondanks dat ik bij het inwerken veelvuldig ben gewezen op de verschillen tussen IT en IA, bieden juist de gelijkenissen tussen beide werelden veel aanknopingspunten. IT- en IA-projecten kennen veelal dezelfde structuren, succesfactoren en valkuilen.

Inmiddels ben ik twee en een halve maand aan de slag. Dankzij de hulp van mijn slimme -en verdacht goed in tafelvoetbal bedreven- collega’s verloopt de overstap van IT naar IA soepel. Wat ook helpt is dat ik meteen word ingezet bij het warmtebedrijf Ennatuurlijk. Hier kom ik binnen een groot en uitdagend programma in sneltreinvaart met alle IA facetten in aanraking. Ik verheug me erop om in de toekomst nog meer over het IA vak te leren en samen met mijn collega’s mooie resultaten neer te zetten.

 

Sam de Haas

Ik ben van jongs af aan veel bezig met techniek. Van elektrische apparaten en computers uit elkaar halen tot brommers sleutelen, opgevolgd door het opknappen van oude auto’s en motoren. Omdat ik naast mijn interesse voor techniek ook de combinatie van mens en techniek interessant vind ben ik technische bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen gaan studeren. Tijdens mijn master ‘Technology and Operations management’ is mijn interesse voor het ontwerpen van complexe systemen (systems engineering) gewekt. Ik ben afgestudeerd met een scriptie over simulatie van spoedeisende hulpafdelingen in ziekenhuizen.

Toen het einde van mijn studie naderde en ik de arbeidsmarkt aan het verkennen was, ben ik benaderd door Carmen of ik een keer op de koffie wilde komen bij KienIA. Ik heb gesproken met Niek, Bob en Alex en kwam erachter dat KienIA een prettig en leuk bedrijf is, waar hard wordt gewerkt aan leuke projecten en de ambitie heeft om de beste te zijn in het vakgebied van industriële automatisering. Uiteindelijk besloot ik mijn carrière te starten als trainee en junior ontwerper bij KienIA.

Momenteel ben ik bezig met een traineeopdracht waarin ik, samen met Rick en Eelco die gelijktijdig met mij zijn gestart, een volledige ontwerpcyclus doorloop. De opdracht is om de zonwering van het KienIA kantoor volledig te automatiseren.

Naast de traineeopdracht werk ik op dit moment binnen het project Botlekbrug. Momenteel wordt op de nieuwe botlekbrug het spoorsysteem geïnstalleerd. Ik ben nu o.a. bezig met het ontwerpen van testen voor de integratie van dit nieuwe systeem.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met zeilen. Ik ben betrokken bij een zeilschool waar ik trainingen geef aan instructeurs. Daarnaast ben ik ook als wedstrijdzeiler actief. Een andere hobby van mij is sleutelen aan oude auto’s en motoren.

 

Rick van Wijngaarden

Voor de techniek heb ik altijd veel belangstelling gehad, daarom heb ik voor de opleiding technische bedrijfskunde gekozen. Tijdens de opleiding is het onderwerp analyseren en specificeren veel aan bod gekomen. Daarbij was het ook belangrijk om een goed plan van aanpak op te stellen voordat je daadwerkelijk begon aan een project.

Uiteindelijk had ik na de studie de keus tussen een universitaire opleiding of werken. Omdat ik na de opleiding nog niet klaar was met leren, maar ook extra kennis wilde opdoen door werkervaring, heb ik voor het traineeprogramma van KienIA gekozen. Tot op heden heb ik het erg naar mijn zin bij KienIA, iedereen is bereid om hulp te bieden waar nodig.

Na het traineeprogramma van KienIA heb ik als doel de drie vaardigheden ontwerpen, projectmanagement en consultancy te beheersen. Nadat ik de drie vaardigheden beheers kan ik een uiteindelijke keuze maken waar mijn passie ligt en mijn kwaliteiten optimaal benut worden.

 

Eelco Banis

Tijdens een van de eerste keren dat ik met techniek in aanraking kwam ben ik enthousiast geworden van techniek. Gedurende mijn eerste opleiding heb ik mijzelf verdiept in de autotechniek. Hier kwam ik in aanraking met de aansturing en besturing van verschillende componenten. Deze techniek interesseerde mij enorm.

Gedurende mijn vervolgstudie heb ik mijzelf meer gericht op de toepassing van techniek binnen organisaties. Ik wilde antwoord op de vraag hoe techniek een bijdrage kan leveren aan het behalen van de organisatiedoelen en hoe dit optimaal kan worden geïmplementeerd, zonder de mens uit het oog te verliezen. Juist de combinatie van mens en techniek is wat mij erg interesseert.

Mijn ambitie is om een expert te worden op het gebied van industriële Automatisering. Deze expertise wil ik inzetten om organisaties verder te helpen bij het behalen van hun doelen. Mijn ambitie sluit goed aan bij de kracht van KienIA; de beste willen zijn op het gebied van IA!

 

Robert Hogendoorn

Al vanaf de lagere school ben ik gefascineerd door techniek en de mogelijkheden die je hiermee creëert. Met de technisch Lego, Meccano en elektro dozen zijn wat uren doorgebracht met de (in mijn ogen…) mooiste machines als resultaat.

Dat het na het VWO een technische opleiding moest worden was dan ook wel duidelijk. Na wat wikken en wegen tussen de verschillende richtingen is het de TUE Elektrotechniek, richting Meet- en Regeltechniek geworden.

Na mijn studie heb ik nog als een van de laatsten een jaar bij de marine mogen dienen en ben vervolgens in 1994 bij een system integrator aan het werk gegaan. Het leuke van het werk bij een system integrator is dat je in heel veel verschillende industrieën aan het werk gaat, en kennis maakt met de cultuurverschillen in de verschillende branches.

In de loop van de jaren heb ik me meer en meer gericht op de informatiseringslaag tussen de productie- en de kantoorautomatisering. De afgelopen 5 jaar even een kleine zijstap naar productontwikkeling bij een bedrijf dat software ontwikkelt voor het monitoren van de koel- en stroomvoorziening binnen een datacenter.

Gedurende de jaren ben ik er achter gekomen dat het vaak niet de techniek is, maar de organisatie er omheen, die er voor zorgt dat er een hele kloof zit tussen wat je van regeltechniek geleerd hebt, en wat er in de praktijk daadwerkelijk succesvol wordt toegepast. Dat bij KienIA de focus nu juist ligt op de combinatie van organisatie en techniek, sprak me dan ook erg aan. Tja en als dan ook sfeer en plezier in je werk bovenaan staan, dan moet dit wel de werkplek zijn waar ik me thuis ga voelen.

Tijdens het 10-jarig jubileum in oktober heb ik mijn nieuwe KienIA collega’s al op een gezellige manier mogen leren kennen, en sinds november ben ik als Kieniaan met mijn eerste informatiseringprojecten gestart. Met mijn opdrachten gaat het wel goed komen, maar of het tafelvoetballen ooit wat gaat worden…

Kienia Industriële automatisering B.V.

Molenstraat 1
3371 AH Hardinxveld-Giessendam
+31 184 633 401
info@kienia.nl