loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Vijf redenen waarom Arjan Weijenborg bij KienIA werkt

“Bij KienIA zit ik helemaal op mijn plek”, vertelt Arjan Weijenborg, sinds juni 2020 onderdeel van het KienIA-team. “Ik ben veel bezig met cybersecurity: een aspect van industriële automatisering
waarvan het belang in de praktijk steeds meer zichtbaar wordt. Wanneer stoplichten of bruggen gehackt worden, heeft dit grote gevolgen. Ik help onze klanten om dit risico te verkleinen door middel van advies en projectleiding. Daarnaast help ik hen op weg met aanbestedingen van diensten op het gebied van industriële automatisering.”
 

Arjan vervolgt: “Bij mijn vorige werkgever zat ik steeds minder goed op mijn plek. Ik was vooral bezig met ‘harde techniek’ in de infra en miste het menselijke aspect. Toen KienIA mij benaderde voor een gesprek voelde dit gelijk goed. We hadden veel raakvlakken en overeenkomsten, ook al kijk je naar een heel ander aspect van dezelfde objecten. De wisselwerking tussen mens en techniek in dit vakgebied zorgt ervoor dat je klanten op veel verschillende manieren kan helpen. Ik zie het als uitdaging om die oplossing te vinden die het best bij de organisatie past. Zo kan de techniek de organisatie helpen om haar taak beter uit te voeren. Ik ben nog elke dag blij met mijn keuze om bij KienIA aan de slag te gaan.” 

Wat zijn voor Arjan de vijf belangrijkste redenen om bij KienIA te werken? 

1. KienIA voelt als familie
“Het leukste van werken bij KienIA is voor mij de sfeer binnen het bedrijf. We lunchen bijvoorbeeld elke dag samen aan een grote tafel en er is elke vrijdagmiddag een gezellige borrel. Na een vakantie is denk ik niet ‘balen, ik moet weer aan de slag’, maar overheerst een gevoel van thuiskomen. KienIA voelt als familie.” 

 2. Sociaal bedrijf
“KienIA is een heel sociaal bedrijf. Wanneer je hulp nodig hebt of een frisse blik kunt gebruiken, kun je altijd iemand aanschieten. Die persoon laat dan vaak direct het werk vallen om je te helpen. Als collega’s staan we voor elkaar klaar. Er wordt hard gewerkt, maar we doen het met z’n allen.” 

 3. Kwaliteit en eigenzinnigheid
“Bij KienIA staan we voor kwaliteit en zijn we eigenzinnig in de weg die we kiezen om deze te bereiken. We geven niet simpelweg een advies, maar gaan met de klant in gesprek: wat vindt die belangrijk aan zijn systeem? Ook gebruiken we de kennis opgedaan bij andere projecten. Voor klanten is dit soms even wennen, maar ze zijn er uiteindelijk wel heel blij mee. Het leidt tot nieuwe inzichten en een oplossing die echt hun vraag beantwoordt.” 

 4. Meebeslissen over wat je doet
“Bij KienIA sta jij als mens centraal. Het bedrijf vindt het belangrijk dat alle collega’s werk doen wat zij leuk vinden. Als collega heb je deels zelf de regie over de projecten die je uitvoert. Als je aangeeft dat een bepaald project jou leuk lijkt, probeert men het zo te plannen dat jij dit kunt uitvoeren. Je beslist dus mee over wat je doet.” 

 5. De 10 procentregeling
“Binnen KienIA hebben we een 10 procentregeling: je mag 10 procent van je werktijd naar eigen inzicht besteden met als doel het bedrijf beter te maken. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van een nieuw idee in een productvoorstel of aan het organiseren van een teambuildingactiviteit. Zelf heb ik me aangesloten bij een groepje collega’s dat nieuwe producten voor cybersecurity ontwikkelt.” 

Annemiek Veenendaal