loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Waar was je toen het gebeurde? (2018)

10 jaar KienIA

Europees kampioen 1988, de aanslagen op 11 september 2001 veel mensen weten nog goed wat ze deden en waar ze waren op het moment dat het gebeurde. 2008 was ook zo’n jaar. De start van de kredietcrisis en de verkiezing van Obama als eerste ‘zwarte’ president waren de hoogtepunten. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden.

De val van Lehman Brothers,

In het weekend van 12 tot 15 september 2008 ging de Amerikaanse bank Lehman Brothers ten onder. Het was het startschot voor de ‘Kredietcrisis’ waarvan banken en bankiers al snel het gezicht werden.
16 september 2008

Verkiezing van Barack Obama als president van Amerika,

“If there is anyone out there who still doubts that America is a place where all things are possible, who still wonders if the dream of our founders is alive in our time, who still questions the power of our democracy, tonight is your answer.”
Barack Obama, November 4, 2008

De oprichting van KienIA

Voor ons was er nog een moment. De verf op de muur was nog nat en we zaten voor het eerst bij elkaar. Voor ons de krant met het nieuws dat de zakenbank Lehman Brothers was omgevallen, de kredietcrisis was begonnen. “Hier hebben we geen tijd voor” dachten we. We hebben onze baan opgezegd en moeten aan het werk. We hebben de krant dichtgeslagen en zijn verder gegaan met de oprichting van KienIA.
Niek de Koning en Bob Valentijn – september 2018

 

KienIA gaat van start

Ontslag genomen, plannen gemaakt en dan breekt de eerste dag aan. Totaal onwennig zitten we tegenover elkaar. Wat gaan we doen? We moeten klanten interesseren en medewerkers werven. Maar dan moet er wel zo snel mogelijk een brochure en een website komen.
Al snel zijn we aan de slag. Mensen bellen, afspraken maken en netwerken. Nooit bewust gedaan dat netwerken, maar nu moet het. En teksten schrijven, aanpassen, schaven en commentaar vragen aan derden. We hebben een logo nodig, standaard briefpapier en nog veel meer.
Tussendoor moet ook de innerlijke mens worden verzorgd. We stellen TomTom in om de dichtstbijzijnde eetgelegenheid te vinden, stappen in de auto en stappen 100 meter verder weer uit. Onze buurman blijkt een snackbar annex broodjestent te zijn.
Aan het einde van de week kijken we elkaar aan. Dit is buffelen, dit is echt even buiten je comfort zone opereren. En ja, we vinden dit leuk!
Niek en Bob – oktober 2008 – nieuwsbrief 1, artikel 1

 

Annemiek Veenendaal