loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Evides – Feestelijke afsluiting Project vervangen PA (2019)

Donderdag 7 november heeft het projectteam van Evides het succesvol vervangen van de PA gevierd. 6 jaar lang heeft dit team de PA gestandaardiseerd en daarna omgebouwd op elke locatie van Evides. We moeten nog een pompstation en enkele kleine locaties ombouwen, maar het was tijd voor een feestje. Want ook in de ogen van KienIA is dit een uiterst succesvol automatiseringsproject, waar alle valkuilen vakkundig zijn vermeden.

Extra bijzonder voor ons was dat opdrachtgever Robbert Wever in zijn inleiding aangaf dat het inhuren van KienIA een meesterzet was geweest.

 

”KienIA is het verschil tussen een huis bouwen met of zonder architect. Onmisbaar. Zelden clubs tegengekomen die cybernetica (samensmelting tussen mens en machine) zo goed in de vingers hebben.”
Robbert Wever, hoofd productie Evides

De klant
Evides Waterbedrijf levert drinkwater in zuidwest Nederland, waar circa 2,5 miljoen klanten 24/7 kunnen vertrouwen op drinkwater van uitstekende kwaliteit. Ook levert Evides watersoorten en -diensten aan de industrie in binnen- en buitenland en is zij actief in de afvalwaterzuivering. Betrouwbaarheid en continue levering staan bij Evides centraal.

 

Project (2013-heden)
Evides heeft afgelopen 6 jaar de procesautomatisering van alle drinkwaterinstallaties vervangen. Hierbij uniformeerde en optimaliseerde Evides haar PA zowel technische als functioneel.

 

Bijdrage KienIA

 • Beleidskaders PA
  Eind 2012 vroeg Evides KienIA hun reeds afgeronde pilotproject te evalueren. Met de opgedane inzichten hielp KienIA Evides vervolgens met het opstellen van de businesscase, het overkoepelende projectplan en de beleidskaders voor de procesautomatisering.

 

 • Standaardisatie PA
  In het vervolgtraject werkte KienIA samen met Evides de beleidskaders uit naar gedetailleerde voorschriften en een ontwerp van de (pilot) locatie Grondwaterzuivering Baanhoek. Hiervoor is richtte Evides een bouwteam op met eigen en ingeleende PA-engineers. KienIA begeleidde dit bouwteam strategisch, functioneel en procesmatig.

 

 • Vervangen PA
  Wij ondersteunde Evides met de verdere uitrol van de nieuwe procesautomatisering over alle locaties. Dit doen we in de rol van adviseur, projectleider en ontwerper.

 

Resultaten KienIA

 • Project audit
 • Business case
 • Projectplan
 • Beleidskaders procesvoering
 • Voorschriften PA
 • Functioneel ontwerpen
 • Succesvolle projectuitvoering en PA-ombouw

Annemiek Veenendaal