loader
MENU
Facebookpagina van Kienia    Volg Kienia op Linkedin   
Ontvang nu het blauwe boekje! LEES VERDER ›

Industriële Automatisering en het V-Model, gewoon een goede combinatie! (2014)

Alles weer even netjes op een rijtje gezet

Tegen de achtergrond van steeds mislukkende automatiseringsprojecten, is binnen KienIA de ideale aanpak van industriële automatiseringsprojecten in één overzichtelijke praatplaat gezet. Dit vanwege ons streven het vakgebied IA steeds verder te professionaliseren. Onderstaande praatplaat betreft de vertaling van het welbekende V-model naar het typische verloop van een project binnen de industriële automatisering. Wij willen deze graag met je delen.

V-model

Bovenstaande figuur is de vertaling van het V-model naar onze praktijk. Oorspronkelijk is het V-model opgezet om niet alleen het realisatieproces maar ook het controleproces vorm te geven. Links van de “V” hebben we naast het realisatieproces ook de ontwerpdocumenten weergegeven. Rechts staat het controleproces met de daarbij behorende documentatie. Boven het V-model hebben we de belangrijkste aspecten van projectmanagement weergegeven.

Voor mensen uit het vak zullen de kreten bekend zijn. Minder bekend is wellicht de “PAT”, de Performance Acceptance Test. Waar FAT en SAT het resultaat van het project valideren, is de PAT bedoeld om vast te stellen dat het oorspronkelijke doel van het project gehaald is.

Annemiek Veenendaal


Leave a Reply