Consortium Savera wint aanbesteding Heinenoordtunnel

 

De komende jaren vervangt en renoveert Rijkswaterstaat meer dan 100 bruggen, tunnels, sluizen en viaducten. Veel daarvan zijn gebouwd in de jaren 50 en 60 en inmiddels dringend toe aan een opknapbeurt. Rijkswaterstaat staat hiermee voor de grootste onderhoudsopgave in haar geschiedenis. De renovatie van de Heinenoordtunnel is onderdeel van deze vervangings- en renovatieopgave.

 

KienIA maakt onderdeel uit van Savera, het ‘Samenwerkingsverband voor de Vervanging en Renovatie Aanpak’. Samen met Dura Vermeer, Dynniq en Spie, onze contractpartners binnen het consortium, gaan we aan de slag met deze in 1969 geopende tunnel.

 

Uniek in dit project is de ontwikkeling van generieke en herbruikbare automatisering voor rijkstunnels. Deze ‘standaard’-automatisering wordt in dit project ontworpen en zal direct in de Heinenoordtunnel worden toegepast. Daarna zal ze ook in alle andere tunnels van Rijkswaterstaat worden toegepast.

 

Wij zijn trots op dit mooie resultaat met Savera. Samen met Rijkswaterstaat en onze partners gaan wij aan de slag met systeemintegratie en de ontwikkeling van de automatisering!

Meer informatie over het project:

https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a29-renovatie-eerste-heinenoordtunnel/doelen-en-resultaten/index.aspx