Beleidskaders ontwerpstandaarden – Evides

Evides Logo

De Klant

Evides Industriewater levert wateroplossingen aan industriële bedrijven zoals de levering van koelwater of gedemineraliseerd water, maar ook zuiveren van afvalwater. Hun succes maakt het nodig om snel veel installaties bij te bouwen. Hiervoor ontwikkelt Evides ontwerpstandaarden. In deze ontwerpstandaarden leggen ze van de belangrijkste installatie-types de eisen en oplossingen vast, zowel op civiel-, werktuigbouwkundig-, elektrotechnisch- en automatiseringsgebied. Door ervaring met bestaande installaties hierin te verwerken, ontstaan steeds betere installaties.

Het project

Evides heeft KienIA gevraagd hen te helpen om beleidskaders op te stellen voor het ontwikkelen, gebruiken en beheren van deze ontwerpstandaarden. Doel van deze beleidskaders is tweeledig:

• Aangeven op welke wijze de ontwerpstandaarden bijdragen aan de toekomst van industriewater.
• Eensgezindheid op de werkvloer creëren over de wijze waarop de ontwerpstandaarden worden opgesteld, beheerd en gebruikt.

Met de sleutelpersonen binnen de organisatie hebben we in enkele werksessies negen topeisen opgesteld. Daarnaast hebben we de adviezen geformuleerd om deze eisen te implementeren in de organisatie.

Alle sleutelpersonen onderschrijven nu het nut van ontwerpstandaarden. Inmiddels is een programma gestart om de topeisen conform onze adviezen in de organisatie te implementeren. Wat leidt tot een sterke verbetering leidt van het ontwikkelen, gebruiken en beheren van de ontwerpstandaarden.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

1 juni 2018