Masterplan PA – Waterschap Hollandse Delta

Kantoor Hollandse delta

De klant

Waterschap Hollandse Delta heeft  de waterstaatkundige zorg op de Zuid-Hollandse eilanden. Hollandse Delta heeft ruim 550 medewerkers en de begroting bedraagt circa 131 miljoen euro. De hoofdvestiging vindt u in Ridderkerk.

Project (2010)

Het waterschap Hollandse Delta heeft veel meetapparatuur en technische installaties in het veld. Veel van deze apparatuur is gekoppeld aan hoofdposten (of SCADA-systemen) die op de steunpunten en zuiveringen staan. Het waterschap is uit een fusie ontstaan en heeft veel verschillende fabricaten technische automatisering in huis. Om de technische automatisering op de langere termijn te kunnen blijven beheren zijn kaders ontwikkeld in lijn met de doelstellingen van het waterschap.

Bijdrage KienIA

KienIA heeft Waterschap Hollandse Delta geholpen met het beleidsplan voor de gehele technische automatisering. Samen met het Waterschap hebben wij de bestaande installaties geïnventariseerd en hebben we een visie voor de toekomstige procesautomatisering uitgewerkt – op basis van de organisatiedoelen en ontwikkelingen in de sector.

Resultaten KienIA

  • Beleidsplan voor procesautomatisering Waterschap Hollandse Delta

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 maart 2015