Nieuwe automatisering bruggen – Gemeente Rotterdam

Rotterdam Erasmusbrug

De klant

De gemeente Rotterdam is de op een na grootste stad van ons land met meer dan 600.000 inwoners. De inwoners van de Maasstad maken samen met het scheepvaartverkeer veelvuldig gebruik van het grote aantal bruggen binnen de gemeente. Deze bruggen zijn dan ook van cruciaal belang voor de stad als het gaat om een goede doorstroming.

Project & bijdrage KienIA

In 2010 is KienIA gestart met een vooronderzoek voor de gemeente Rotterdam dat heeft geleid tot de automatisering van een cluster bruggen in Rotterdam. In de jaren daarna heeft KienIA zitting genomen in het bouwteam dat verantwoordelijk was voor de nieuwe software van de bruggen. Het bouwteam verzorgde namens de gemeente Rotterdam de realisatie van de standaard software bibliotheek en de directielevering van de software voor 9 bruggen en 2 bediencentrales. Een belangrijk aspect binnen het project was de goede afstemming en samenwerking tussen de opdrachtgever en de diverse betrokken opdrachtnemers.
KienIA was binnen het software bouwteam verantwoordelijk voor functioneel ontwerpen, het specificeren, realisatie van de testprotocollen en de projectbegeleiding daar om heen.

Resultaat KienIA

Inmiddels zijn alle objecten succesvol geautomatiseerd en kijken wij terug op een mooie periode waarin we zeer prettig hebben samen gewerkt met de gemeente Rotterdam en de andere stakeholders. We zijn trots dat we hebben mogen bijdragen aan dit prachtige project.

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 mei 2017