Vernieuwen procesautomatisering – Waterleidingbedrijf Noord-Holland

Water PWN projectreferentie

De klant
PWN zorgt, nu en in de toekomst, voor de continue beschikbaarheid van zuiver drinkwater en waardevolle natuur in Noord-Holland. NV PWN is een maatschappelijke organisatie met de provincie Noord-Holland als de enige aandeelhouder.

Project (2000- 2006)
PWN heeft al haar productie- en distributielocaties voorzien van nieuwe procesautomatisering, conform het Plenty® -concept dat PWN samen met drinkwaterbedrijf Dunea ontwikkeld heeft. Met als doel de procesvoering van de locaties terug te brengen van 24×7 naar 8×5 en om alle locaties vanuit één centrale te kunnen bewaken en bedienen. Daarnaast omvatte het project diverse aanpassingen van de E&I-installaties.

 

Bijdrage KienIA
Meerdere medewerkers van KienIA hebben in verschillende rollen PWN geholpen. Ze hebben meegeholpen met het tot stand komen van het Plenty-concept, het schrijven van de voorschriften en het ontwerpen van de typicals en andere standaarden. Ontwerpers hebben de klanteisen en het Plenty®-concept vertaald naar functionele ontwerpen en bestekken voor elke locatie. Projectleiders hebben het interne ontwerpteam aangestuurd, de aanbestedingen geleid en de aannemer begeleid. Onze experts hebben tevens geholpen bij het ontwikkelen van de drinkwatervoorspellingsmodel en een procesinformatiemanagementsysteem (PIMS). KienIA was ook betrokken bij adviezen aan de interne organisatie, meerwerk- en planningsdiscussies, het testen en inbedrijfstellen van nieuwe E&I-installaties en de nieuwe automatisering en opzetten van een nieuwe beheerorganisatie.

 

Resultaten KienIA

  • Voorschriften voor de procesautomatisering
  • Functioneel ontwerpen van standaarden
  • Functioneel ontwerpen per locatie, inclusief bestekken en testprotocollen
  • Plannen van aanpak, budgeten, planningen, adviezen
  • Drinkwater voorspellingssysteem, dat de setpoints bepaald voor de PA
  • Historische logging en rapportage middels een PIMS
  • Opgeleverde projecten, binnen budget en planning

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 maart 2015