Vernieuwen procesautomatisering – Dunea

Duinwaterbedrijf Zuid Holland

De klant

Dunea levert elke dag lekker en betrouwbaar drinkwater aan 1,2 miljoen klanten in het Westelijk deel van Zuid-Holland. Doordat zij het drinkwater uit duinwater bereidt, zijn er geen chemicaliën nodig voor zuivering van het water. Tijdens het zuiveringsproces en het transport van het water wordt regelmatig gecontroleerd of de samenstelling en kwaliteit van het drinkwater voldoen aan de wettelijke normen.

Project (2004- 2011)

Dunea heeft al haar productie- en distributielocaties voorzien van nieuwe procesautomatisering, conform het Plenty® -concept dat Dunea samen met drinkwaterbedrijf PWN ontwikkeld heeft. Met als doel de procesvoering van de locaties terug te brengen van 24×7 naar 8×5 en om alle locaties vanuit één centrale te kunnen bewaken en bedienen. Daarnaast omvatte het project diverse aanpassingen van de E&I-installaties.

Bijdrage KienIA

Meerdere medewerkers van KienIA hebben Dunea in verschillende rollen geholpen. Zij hebben meegeholpen met het tot stand brengen van het Plenty-concept, het schrijven van de voorschriften en het ontwerpen van de typicals en andere standaarden. Ontwerpers hebben de klanteisen en het Plenty®-concept vertaald naar functionele ontwerpen en bestekken voor elke locatie. Projectleiders hebben het interne ontwerpteam aangestuurd, de aanbestedingen geleid en de aannemer begeleid. KienIA was betrokken bij adviezen aan de interne organisatie, meerwerk- en planningsdiscussies en het testen en inbedrijfstellen van nieuwe E&I-installaties en de nieuwe automatisering.

Resultaten KienIA

  • Voorschriften voor de procesautomatisering
  • Functioneel ontwerpen van standaarden
  • Functioneel ontwerpen, bestekken en testprotocollen per locatie
  • Plannen van aanpak, budgeten, planningen en adviezen
  • HazOp studies
  • Opgeleverde projecten, binnen budget en planning

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 maart 2015