Advies en projectleiding – Brabant Water

Brabantwater kantoor

De klant

Brabant Water is het drinkwaterbedrijf dat aan 2,4 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. 800 medewerkers zorgen ervoor dat onze klanten altijd en overal in Brabant kunnen rekenen op zuiver en veilig drinkwater. Een verantwoordelijke taak en daar handelen we ook naar. Brabant Water streeft niet naar winst, maar wel naar de beste kwaliteit en dienstverlening.

Project

Het ingenieursbureau van Brabant Water voert renovatie- en nieuwbouwprojecten uit voor de sector Productie. Twee van deze projecten:

  • Renovatie waterproductiebedrijf Dorst: volledige renovatie (civiel, werktuigkundig, elektrotechniek en procesautomatisering) in het kader van de 15-jaars renovatiecyclus
  • Functioneel ontwerp en voorbereiding aanbesteding prognosesturing: Brabant Water wil de besturing van de waterproductie (op termijn) volautomatisch laten verlopen, op basis van vraagvoorspelling. Dit project legde per locatie de randvoorwaarden vast en trof voorbereidingen voor de aanbesteding

Bijdrage KienIA

KienIA heeft BrabantWater geholpen met projectleiding en adviezen bij de renovatie van procesbesturingsinstallaties van pompstations, realisatie van prognosesturing en de ontwikkeling van een distributieregeling.

Resultaten KienIA

  • Bestek renovatie waterproductiebedrijf Dorst
  • Directievoering renovatie WPB Dorst (elektrotechniek/procesautomatisering)
  • Functioneel ontwerp prognosesturing
  • Besteksreview prognosesturing

 

”We konden de hulp van KienIA op dat moment goed gebruiken, er is goed werk afgeleverd.”
Leon Sterkens, sectieleider E/PA

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

3 maart 2015